Taktické cvičení v domově důchodců v Horní Plané + fotogalerie

26.02.2014 11:44

 

V pátek 29. listopadu 2013 se v čase 15:30 - 17 hodin uskutečnilo taktické cvičení jednotek PO v budově domova důchodců Horní Planá.

Jednotky, které se cvičného zásahu zúčastnily, byly za HZS Jihočeského kraje profesionální jednotka ze stanice Frymburk a jednotka SDH obce Horní Planá.

Tématem cvičení byl požár v kuchyňce v prvním patře budovy B domova důchodců, ke kterému došlo od varné konvice postavené na elektrický vařič.

Zaměstnanci domova nahlásili požár na tísňovou linku 150 a zahájili evakuaci klientů.

Po příjezdu první jednotky (místní JSDHO H. Planá) na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se v prvém i druhém patře budovy na pokojích nacházejí samostatně nepohyblivé osoby. Jednotka započala se záchranou těchto osob současně s vytvořením útočného vysokotlakého proudu vody k uhašení požáru v kuchyňce. Po příjezdu druhé jednotky (HZS PS Frymburk) byla dokončena záchrana osob a to pomocí invalidního vozíku a evakuačních podložek na postelové matraci.

Členové zasahujících jednotek byli dále seznámeni s charakterem objektu, přístupovými cestami, hlavními uzávěry a speciálním vybavením pro evakuaci ležících klientů - evakuační podložkou zastlanou pod matrací v posteli.

 

plk. Ing. Pavel Rožboud, ředitel HZS JčK ÚO Český Krumlov

 

FOTOGALERIE ze cvčení: www.zonerama.com/Album/212495